United, în drum spre finala de la Stockholm

Europa League se compară cu un bilet la Champions League luat la reducere. Șansa perfectă să vezi un fotbal de calitate, la un preț decent. Desigur, multe din echipele din Europa League sunt din eșalonul doi, dar pentru că în primăvară vin și 8 echipe din Champions League, în competiție se află și echipe de primă mână.

În ultimii ani, echipele spaniole au câștigat de cele mai multe ori marele trofeu, alături de Chelsea, Porto, Zenit sau Șahtiorul lui Mircea Lucescu. Și merită menționat că meciurile din fazele finale din Europa League sunt la fel de spectaculoase ca cele din Champions League.

sevilla europska liga
Campioana absolută din Europa League – FC Sevilla

Sfârșitul seriei de trofee

Este sigur acum că seria incredibilă de 3 trofee consecutive a Sevillei s-a încheiat. Cea mai titrată echipă din istoria Europa League, Sevilla s-a calificat în primăvara Ligii, acolo unde a fost eliminată de revelația Champions League, Leicester.

vardy nasri
Nasri este eliminat în meciul cu Leicester

Manchester United este, fără îndoială, marea favorită la calificarea în finala de la Stockholm. Echipa lui Mourinho este în căutarea trofeelor de pe vremea lui Ferguson și poate deveni în acest an a cincea echipe din istoria fotbalului care are toate cele 3 cupe europene în palmares (după Juventus, Ajax, Bayern și Chelsea).

Celta Vigo, Ajax sau Lyon sunt rivalele lui United pentru marele trofeu care va fi câștigat la Stockholm.

zlatan pogba trofej united manchester
Ibrahimovič și Pogba au câștigat deja Cupa Ligii în acest sezon. Își vor continua seria trofeelor în frumoasa Suedie? 

Finala suedeză

UEFA a acordat Suediei în acest an organizarea finalei Europa League. Cel mai frumos oraș din nordul Europei, Stockholm va avea onoarea să găzduiască marea finală pe superba Friends Arena. 

friends arena hd nahladovka
Moderna Friends Arena are 50.000 de locuri

Zlatan își dorește poate cel mai mult să joace acasă marea finală Europa League. Pe hârtie, United e favorită cu Celta, iar o finală Manchester – Ajax sau Manchester – Lyon sună minunat!

friends arena fromFriends Arena văzută de sus

Dacă vă hotărâți să mergeți în Suedia la finala Europa League, puteți cumpăra bilete de la FotbalTour chiar astăzi. În afară de fotbal, veți descoperi un oraș absolut încântător, așezat pe 14 insule pe țărmul Mării Baltice. Veți avea ocazia să admirați Primăria, acolo unde are loc dineul premiilor Nobel, Palatul Regal, muzeul ABBA și minunatul centrul vechi, în care vă veți întâlni cu fanii finalistelor.

Stockholm va găzdui 50.000 de fani veniți din toată Europa. Atmosfera va fi ca la Campionatul European și puteți fi și dv. parte a spectacolului oferit de fani pe străduțele pietruite din centrul capitalei Suediei. Oferta pentru excursia la finala Europa League de la Stockholm, o găsiți AICI.

stockholm mesto
Stockholm este supranumit ”Veneția nordului”