Old Trafford: un stadion de legendă

Februarie 1910. Old Trafford este gata și se poate juca fotbal. Fix la timp. Pentru că cu câteva zile înainte, vechiul stadion al lui United – Bank Street a fost distrus de un uragan. Meciul de inaugurare n-a fost însă unul fericit. United a pierdut cu 4-3 în fața marii rivale Liverpool și a încheiat sezonul 1909-1910 doar pe locul 5. Dar un an mai târziu, United a sărbătorit primul titlu din istoria stadionului Old Trafford.

old-trafford-1

În timpul celui de-al doilea război mondial, stadionul a fost bombardat de avioanele germane. Și n-a fost pentru că naziștii doreau să distrugă simbolul fotbalului din Manchester, ci pentru că Old Trafford era și este și acum situat în centrul industrial al orașului. Din cauza situației economice dificile de după război, a durat 8 ani pentru ca stadionul să fie reconstruit. Până în 1949, United a jucat pe Maine Road, stadionul lui… Manchester City! Dar în anii de după război, rivalitatea a fost lăsată deoparte.

Old Trafford

Teatrul Viselor
Cea mai tare eră din istoria clubului a început odată cu sosirea lui Alex Ferguson, în 1986.

Alex Ferguson

În epoca Ferguson, au alergat pe Old Trafford vedete ca Schmeichel, Giggs, Scholes, Cantona, Roy Keane, Beckham sau Cristiano Ronaldo.

Un meci istoric jucat pe Old Trafford a fost cel în care United și-a umilit rivala Arsenal cu 8-2!

AICI găsiți oferta completă a excurssilor la meciurile lui Manchester United.