München – inima Bavariei și a fotbalului german

La München, avem întotdeauna parte de fotbal de vis, dar și de multe oportunități de a vizita lucruri interesante, de a mânca bine și de a trăi experiențe unice.

olympijsky areal mnichov

München este al treilea cel mai mare oraș ca mărime din Germania, după Berlin și Hamburg. Este străbătut de râul Isar.

München este alegerea numărul 1 a nemților în privința condițiilor de trai. Capitala Bavariei este centrul arhitectural, bancar și turistic al Germaniei.

mnichov-panorama

Bijuteriile orașului

Ca în orice alt mare oraș, turiștii își încep vizita în München din centru. Marienplatz este centrul în care se găsesc vechea și noua primărie. Aici se găsesc trei porți faimoase. Isrator, Sendlinger Tor și Karlstor, iar aceasta din urmă vă va conduce spre piața Stachus.

Stachus-München

Cea mai cunoscută clădire din oraș este Frauenkirche, catedrala din München. E considerată simbolul orașului, iar priveliștea de la 99 metri altitudine este impresionantă.

Frauenkirche mnichov

Din centrul orașului pleacă 4 bulevarde principale. Dacă vreți să ajungeți în Königsplatz, veți alege bulevardul Briennerstrasse. În apropiere, veți regăsi Kunstareal, un cartier plin de muzee și galerii.

Merită vizitate și cele 3 artere principale – Ludwigstrasse, Maximilianstrasse și Prinzregentenstrasse. În special dacă vreți să ajungeți la poarta Victoriei, teatrul din München, parlamentul sau Muzeul Național al Bavariei. 

csm_kunstareal_juergen_reichmann_2_2cd3e3754d

München și BMW. E legătura pe care o face orice iubitor de mașini și experiența merită toți banii. Dacă vreți să vedeți piese de colecție, alegeți Muzeul BMW. Dacă sunteți interesat de noile tehnologii, mergeți să vizitați BMW World.

Vă puteți relaxa la München în Parcul Englez, echivalentul celebrului Central Park din New York.

lhm-e-garten-panorama

Dacă vreți să mergeți în Parcul Englez, mergeți acolo dimineața. Puteți găsi acolo tot ce doriți. De la clădiri monumentale până la locuri de plajă. E un loc ideal de relaxare, înainte să mergeți la meci!

banner_83971

Delicioasa mâncare bavareză

Cu toții cunoaștem deja celebra bere germană și cârnații bavarezi. Acum 200 de ani, nemții s-au gândit la posibilitatea de a își bea berea în public, iar de atunci au fost construite peste 180 de Biergarten, grădini în care se bea bere.

viktualmarket beer garden

Aceste locuri minunate pot găzdui 180.000 de turiști însetați. Cele mai bune biergarten sunt considerate Augustiner Keller, Chinesicher Turn, Hacker-Pschorr Brauhaus sau Hofbraukeller. Majoritatea sunt aproape de centru.

Alături de bere, puteți încerca oricând faimoșii crenvurști albi sau covrigii tradiționali.

bayern-braunschweig-166_2673 bayern-braunschweig-166_2685

Dacă întârziați la meci, puteți cumpăra și de la stadion mancarea tradițională pe care o puteți savura în timp ce faceți galerie fotbaliștilor voștri preferați.

audicup fajnovy hotdog

Oferta completă pentru meciurile lui Bayern München, o găsiți AICI.