MMA – sportul care cucerește planeta

Ce stil este cel mai eficient în lupta fără arme? Încercarea de a găsi un răspuns a dus la apariția unui nou format pe 12 noiembrie 1993. La Denver, 7.800 de spectatori au fost martori la primul eveniment UFC din istorie, iar câștigătorul a luat 50.000 $. La turneu au luat parte 8 luptători care au reprezentat cele mai diverse stiluri de arte marțiale, printre care jiu jitsu brazilian, box, karate și chiar sumo. S-a luptat fără categorii de greutate și fără pauze. Lupta putea fi încheiată în doar trei moduri: knock-out, abandonul adversarului sau aruncarea prosopului în ring. Nu a fost vorba atunci de lupte în ringul clasic de box, ci într-un ring în formă de octogon care a devenit de atunci celebru.

În urma acestui succes, câștigurile au crescut când UFC 52 a avut parte de 300.000 de spectatori, UFC 60 a avut 620.000 de spectatori plătitori, iar UFC 66 a depășit granița de un milion. Odată cu extinderea UFC, au existat achiziții de organizații mai mici, cum ar fi WEC, dar și de pești mari, cum ar fi PRIDE, cu vedete precum Fiodor Emelianenko și Mirko Cro Cop.

Astăzi, putem vorbi despre un sport respectat, care a fost descoperit de milioane de fani, iar luptătorii din cușcă au devenit superstaruri. Conor McGregor sau Ronda Rousey sunt nume care vând toate biletele în galele în care participă.

La ce ne putem aștepta anul viitor în UFC? Fanii vor asista la o serie de turnee de calitate nu numai la nivel local, dar și la nivel mondial. În luna martie, ne așteaptă evenimentul anului la Londra, unde se pare că își va încheia cariera legendarul campion Michael Bisping. La gala de la Londra, puteți ajunge și cu ajutorul FotbalTour.

Oferta pentru excursia la gala UFC o găsiți AICI.