Madrid, orașul regal care te întâmpină cu brațele deschise

Știți ce țară are cea mai mare speranță de viață? Desigur, Japonia este în top, dar spaniolii îi urmează îndeaproape în clasament pe japonezi. În timpul unui weekend prelungit petrecut la Madrid, ne-am dat seama de ce.

Stilul relaxat de viață al localnicilor se transmite rapid și turiștilor. În weekenduri, o mare parte a turiștilor este alcătuită din fanii veniți din întreaga lume. Madridul este casa giganților fotbalului mondial – Real, Atletico, precum și a cluburilor mai mici ca Rayo Vallecano sau Getafe.

madrid-plaza-de-colon
Plaza Cibeles cu celebra fântână, locul în care fanii Realului sărbătoresc victoriile favoriților lor

Capitala Spaniei are peste 3 milioane de locuitori și e cunoscută ca orașul culturii care găzduiește, de secole, familia regală, artiști faimoși și patrimoniul național spaniol, sub formă de muzee, galerii, parcuri și alte comori arhitecturale. Locurile care merită vizitate sunt nenumărate. Planificarea din timp și rețeaua bine organizată de metrou vă vor ajuta să vă creați un program cât mai bogat de vizitare a Madridului.

madrid-mapa

Dacă sunteți pentru prima oară la Madrid, nu ratați să faceți o plimbare prin centrul orașului. Puteți să porniți de la Plaza de Espaňa și să mergeți pe Gran Via (bulevard cu magazine și cafenele) până ajungeți la Puerta del Sol și Plaza Mayor. Dacă mergeți mai departe veți ajunge la Palatul Regal (Palacio Real) care este deschis publicului pentru vizitare.

plaza-espana gran-via macko-2 mayor

La marginea estică a centrului, se află piața Cibeles. Fântâna zeiței Cibeles este luată cu asalt de fanii Realului de fiecare dată când vedetele Realului câștigă un nou trofeu. La mică distanță de Cibeles, se întrezărește cel mai faimos muzeu din Madrid. Prado găzduiește una din cele mai importante colecții de artă din lume. Muzeul are peste 7000 de tablouri expuse – aici puteți admira picturi celebre ale lui Goya, Velazquez, El Greco, Tițian sau Rubens.

cibeles-autobus fontana-cibeles

prado-2 prado

Duminică dimineața, puteți merge la cumpărături (la magazinele de pe Gran Via sau la El Rastro, târgul care se desfășoară pe străduțele încântătoare din centrul vechi). După un prânz copios, vă puteți plimba prin parcul Retiro.

rastro retiro

Principalul interes al clienților noștri rămâne însă, bineînțeles, fotbalul. Puteți face turul stadionului echipei preferate – Santiago Bernabéu sau Wanda Metropolitano. 

atletico-muzeum-stroj  atletico-trofeje

atletico-satne atletico-striedacky

Stadionul Realului este locul în care fanii au parte de condiții de lux. Nu multe stadioane se pot lăuda cu tribune abrupte construite în mod inteligent (terenul de joc este relativ aproape și pentru spectatorii de la inelele superioare ale tribunelor), sistem de încălzire în cazul vremii defavorabile pentru majoritatea locurilor de pe stadion și scări rulante pentru acces ușor la toate inelele stadionului.

real-madrid-restauracia-2 real-striedacka real-madrid-elche-96_1512

În ziua meciului, putem deja să vedem pusă în practica logistica avansată a stadionului. Nici măcar cu 80.000 de fani veniți la stadion, nu veți sta la coadă pentru a ajunge la locurile voastre. După încheierea meciului, nu durează mai mult de 20 de minute până când stadionul se golește complet. Felicitări arhitecților.

stadion-fans Real Madrid - Eibar 2015 Real Madrid zájazd

Weekend-ul la Madrid nu ar fi complet fără mesele delicioase. Veți regăsi aproape oriunde specialitățile locale, începând de la târgul Mercado de lângă Plaza Mayor până la restaurantele de lux cu panorame spectaculoase ale Madridului.

eating-mercado-3 eating-mercado eating madrid-eating-stadion

O excursie la Madrid vă oferă experiențe frumoase care vă vor rămâne întipărite mult timp în memorie. Fie că sunteți interesat de clima ideală, viața de noapte, mediul prietenos sau cel mai bun fotbal din Europa, capitala Spaniei poate mulțumi pe oricine. Veți experimenta toate aceste lucruri dacă alegeți din oferta noastră bogată. Veniți să cunoașteți Madridul alături de ghizii noștri – orașul regal vă întâmpină cu brațele deschise.

real-madrid-atletico-madrid-188_3012