Emirates, bijuteria lui Arsenal

Decizia construirii unui nou stadion și abandonarea unei arene frumoase ca Highbury n-a fost deloc ușoară. E vorba de sentimente, ca să nu menționăm și cele 2.500 de aprobări și documente necesare construirii stadionului Emirates. Arsenal a plecat de pe Highbury, locul magic unde legenda tunarilor Thierry Henry a dat golul 100 pentru alb-roșii, locul în care Wenger a reușit seria incredibilă de 49 de meciuri consecutive fără înfrângere acasă și locul în care a luptat marele Muhammad Ali, în 1966. Highbury a fost demolat în 2006, iar Arsenal s-a mutat pe Emirates, stadionul ultramodern situat la doar 500 de metri de vechea arenă a tunarilor.

Legendarul Highbury și ultramodernul Emirates

Arsenal Emirates Stadium Highbury

Fanii nu au fost de acord cu noul stadion și, mai ales, cu denumirea acestuia. Desigur, nu e cel mai atractiv nume, dar cele 100 de milioane de lire pe care Arsenal le-a primit de la Fly Emirates au fost binevenite! Celebra companie aeriană deține drepturile de nume asupra stadionului, cel puțin până în 2021.

Primul meci pe Emirates a fost jucat cu Aston Villa pe 19 august 2006 și s-a încheiat cu un egal, 1-1. Întregul proiect al complexului Emirates a costat 390 de milioane de lire, iar arabii din Emirate au plătit aproape o treime pentru ca stadionul lui Arsenal să le poarte numele. Astăzi, Emirates este cel mai mare stadion al vreunei echipe de club din Londra.

AICI găsiți oferta completă pentru excursiile la meciurile lui Arsenal