Cele mai tari hit-uri din fotbal

Acesta e topul melodiilor din fotbal. Cele mai bune dintre cele mai bune. Când le auziți, vă amintiți cu plăcere cum vă jucați FIFA 98 până noaptea târziu sau cum vă năpădeau emoțiile la emisiunile dinaintea Mondialului din 98, ultimul pentru naționala României. Ce chestie! Noi n-am fost la nici un Mondial în secolul (sau mileniul) în care trăim. OK. Începem topul.

1. IMNUL CHAMPIONS LEAGUE

Imnul fiecărui fotbalist e să i se cânte imnul Ligii pe stadion. Imnul a fost compus în 1992 de compozitorul britanic Tony Britten care s-a inspirat din opera lui Händel – ”Zadok the Priest”. Imnul a fost înregistrat de orchestra filarmonică din Londra, iar refrenul e cântat în germană, franceză și engleză.

2. BLUR – SONG 2

Când acest hit a devenit celebru, el a fost selectat să fie tema principală din jocul FIFA 98. Song 2 a apărut și în Îngerii lui Charlie și a fost pus în arenă la golurile lui Pittsburgh Penguins. Dar noi îl ținem minte de la golurile din FIFA. Woo Hoo… !

3. FATBOY SLIM – ROCKAFELLER SKANK – FIFA 99

Când Fatboy Slim s-a jucat cu platanele ca să facă Skank-ul, nu bănuia ce legendă va crea. În afară de FIFA 99, cântecul a mai fost în prim-plan și la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Londra din 2102.

4. THE WHITE STRIPES – SEVEN NATION ARMY

O melodie strâns legată de fotbal. Prima oară a răsunat pe stadionul lui Bruges. Când Roma a jucat în Belgia, fanii Romei au preluat melodia și au luat-o la ei, pe Olimpico. Câteva luni mai târziu, Seven Nation Army a devenit simbolul victoriei squadrei azzurra la Mondialul din 2006. De atunci, melodia a fost folosită pentru intrarea jucătorilor la Euro 2008 și la toate golurile de la Euro 2012 și 2016.

5. NELY FURTADO – FORCA

Nelly Furtado a știut ce are de făcut ca să fie aleasă pentru imnul Europeanului găzduit de Portugalia în 2004. Refren în portugheză pentru un hit săltăreț în engleză! Succes asigurat. Canadianca are părinți portughezi născuți în Azore, care au ales să emigreze în Canada, în anii 60. Nelly e botezată după Nellie Kim, gimnasta sovietică care a fost marea rivală a Nadiei la Olimpiadele de la Montreal din 76 și de la Moscova din 80. Cum ar fi fost s-o cheme Nadia Furtado? 🙂

6. DARIO G – CARNAVAL DE PARIS

Dario G nu e un singur DJ. E un trio care a compus imnul Mondialului din 98, la care Adrian Ilie, Hagi și băieții au bătut Columbia și Anglia. Dacă refrenul vă pare cunoscut, așa și trebuie! Oh my darling, oh my darling, oh my darling Clementine… 🙂

7. LIGHTNING SEEDS – THREE LIONS

E imnul care nouă ne place cel mai mult! În 96, fotbalul a revenit acasă și englezii au visat la o nouă mare victorie, la 30 de ani de la Mondialul câștigat acasă în 66.

8. RICKY MARTIN – CUP OF LIFE

Din nou, Mondialul din 98. Idolul fetelor din anii 90, Ricky Martin a făcut furori cu hitul său, cântat fără întrerupere la toate meciurile ultimului Mondial al secolului 20.

9. E-TYPE – CAMPIONE 2000

Primul turneu final organizat de 2 țări, cel din Belgia și Olanda a adus cu el acest imn molipsitor al DJ-ului suedez E-Type. Dar îl știm și din vestiare: Campionii, Campionii, ole, ole, ole…

10. GALA – FREE FROM DESIRE (WILL GRIGG’S ON FIRE)

A fost fenomenul unei veri în care fanii britanici s-au distrat pe seama unui fotbalist nord-irlandez.

ȘI ACUM CÂNTECE COMPUSE PENTRU STARURI:

VAUDEVILLE SMASH – ZINEDINE ZIDANE

Zizou e cel mai bun jucător din istoria fotbalului. Pentru cei care au făcut acest cântec.

MATZE KNOP – NUMERU UNO

Ce au în comun mozarella, nutella și Luca Toni. Nimic! :)))

KOLO TOURE SONG

Fără comentarii! Gerrard e mortal…