Cele mai frumoase imnuri din fotbal – Top 10

De câte ori nu vi s-a întâmplat ca, în timp ce sunteți în tribune la un meci de fotbal, să fiți mai atent la imnul echipei, cântecele sau scandările fanilor decât la jocul propriu-zis? Într-adevăr, cântecele și atmosfera din tribune fac parte și ele din spectacolul meciului. În cele ce urmează, vă prezentăm unele din cele mai frumoase imnuri ale cluburilor de fotbal. Așadar, nu vă așteptați să găsiți în acest top refrenul preferat de pe Celtic Park – ”Just can´t get enough” sau celebrul ”Song 2” al lui Blur care răsună mereu în urechile celor care joacă Fifa. Topul este alcătuit de noi astfel încât nu ne supărăm deloc dacă ne indicați care este, în opinia voastră, cel mai bun imn al unei echipe de fotbal.

10. SAN LORENZO

Țara care i-a dat lumii pe Maradona și pe Messi are atât de multe lucruri de oferit în fotbal! În afara superclasicului Boca – River, Argentina se mândrește și cu unii din cei mai spectaculoși fani din lume. Cel mai cunoscut fan al lui San Lorenzo este Papa Francisc.

9. ATHLETIC BILBAO

Bilbao este clubul care se mândrește cu politica sa unică de transferuri, dar și cu fanii fantastici care oferă momente impresionante pe noul San Mames. Vedetele Barcelonei pot confirma atmosfera explozivă creată de fanii din Bilbao. Clubul din Țara Bascilor este unul din cele doar 3 cluburi care n-au retrogradat niciodată din prima ligă spaniolă. Le puteți ghici foarte ușor pe celelalte 2.

8. HERTHA BERLIN – NUR NACH HAUSE

Berlin este, probabil, capitala cu cea mai slabă echipă între țările care fac legea în fotbalul european. Hertha nu se apropie ca performanțe de Bayern, dar în ceea ce îi privește pe fani, totul este ”alles gute” în această privință. Și de aceea, imnul minunat al Herthei, Nur nach Hause (Doar acasă) își face loc în topul nostru pe poziția a opta. Imnul este un cover după celebra piesă a lui Rod Stewart – ”Sailing”.

7. AS ROMA – ROMA ROMA

Imnul compus de Antonello Venditti acum aproape o jumătate de secol vorbește despre iubirea necondiționată a fanilor. Roma nu se discută, Roma se iubește. Deja ne imaginăm cum va suna acest imn la retragerea lui Totti. Va fi desigur unul din cele cel mai emoționante momente din istoria fotbalului.

6. WEST HAM UNITED – I AM FOREVER BLOWING BUBBLES

Cei care au văzut filmul ”Green Street” despre fenomenul huliganismului din Anglia au avut ocazia să asculte acest imn. Povestea despre cum a ajuns acest cântec american compus în 1918 să fie imnul lui West Ham este una interesantă. Inspirat de asemănarea fizică dintre unul din fotbaliștii săi și personajul Bubbles, antrenorul lui West Ham din perioada interbelică, Charlie Paynter a început să cânte melodia după fiecare victorie și curând obiceiul său a fost preluat de fanii din tribune. Astăzi, I’m Forever Blowing Bubbles este unul din cele mai cunoscute imnuri din Anglia, alături de You’ll Never Walk Alone, Blue Moon sau Blue is the Colour.

5. STOKE CITY – DELILAH

Și uite așa, am ajuns și la Tom Jones în topul nostru. Delilah a ajuns imnul lui Stoke, dupa ce un fan denumit TJ și-a făcut un obicei din a cânta în continuu melodia în barul său preferat, după meciurile lui Stoke.

4. MANCHESTER CITY – BLUE MOON

City n-a fost primul club englez care a adoptat Blue Moon ca imn al echipei. Micuțul club Crewe Alexandra a adoptat imnul, ca referință la culoarea tricourilor. City a făcut același lucru mai târziu. Fanii lui City au cântat pentru prima oară Blue Moon, pe Anfield, la un meci cu Liverpool, atunci când au fost puși să aștepte la porțile stadionului, cu doar câteva minute până la startul meciului. Blue Moon a prins și acum este cântat de fani la fiecare meci al lui City.

3. FC BARCELONA – EL CANT DEL BARCA

Celebrul imn al Barcelonei a fost compus la împlinirea a 75 de ani de la înființarea clubului. Barcelona a avut un alt imn până atunci, însă a ținut să-și marcheze aniversarea printr-un lucru memorabil. Momentul în care imnul Barcelonei se aude răsunând pe Camp Nou din 100.000 de piepturi reprezintă o experiență de neuitat pentru un fan adevărat.

2. JUVENTUS – STORIA DI UN GRANDE AMORE

Juventus a lucrat mult până să-și găsească imnul perfect. Storia di un grande amore este al cincilea imn din istoria lui Juventus. A meritat însă efortul. Imnul lui Juve este unul din cele mai frumoase din lumea fotbalului.

1. FC LIVERPOOL, CELTIC GLASGOW, BORUSSIA DORTMUND, FEYENOORD ROTTERDAM – YOU WILL NEVER WALK ALONE

Imnul imnurilor. Nu este de mirare faptul că multe cluburi din lumea întreagă au adoptat celebrul cântec ca imn oficial. You’ll never walk alone se aude însă, probabil cel mai bine, pe Anfield. La început, melodia a fost înregistrată de formația din Liverpool, Gerry and the Pacemakers, iar apoi a fost cântată și de Elvis Presley, Frank Sinatra, Judy Garland, Doris Day sau Pink Floyd. După tragedia de pe Hillsborough, You’ll never walk alone a fost cântată de fanii lui AC Milan în timpul meciului cu Real Madrid, în amintirea celor 96 de victime. Pe Internet, exista sute de versiuni. Atunci când celebrul imn a fost intonat de 90.000 de fani Liverpool înaintea unui amical din Australia, nici chiar Gerrard nu a putut rămâne indiferent la momentul impresionant.