Alegeți Kievul, gazda finalei Champions League

Nu e niciodată târziu să vă împliniți visele. Și ca să ajungi printre cei 70.000 de norocoși din toată lumea care vor vedea pe viu finala Champions League de la Kiev este visul multora dintre noi, cei care ne uităm marțea și miercurea, de la 21:45, la meciurile din cea mai frumoasă competiție fotbalistică din lume.

Nu contează cine joacă

În finala unei astfel de competiții, nu poate să ajungă o echipă slabă. Întotdeauna, poate apărea o surpriză, dar dacă ajungi acolo, trebuie obligatoriu să fi eliminat un gigant. Favoritele sunt clare, ca întotdeauna. Lui Real, Barcelona, Juventus, Bayern li se alătură în acest sezon și PSG. Dar puternice sunt și Chelsea, United sau City.

Finala Champions League nu e cea mai ieftină experiență. Nici n-are cum să fie. Este vârful întregului sezon pe care sute de mii de oameni vor să-l trăiască pe viu. La fel, nici la Scala din Milano, nu puteți să vă luați bilet cu 4 €. Avantajul e însă că prețurile din Kiev compensează excursia scumpă, iar experiența e completată de atmosfera oferită de minunata capitală a Ucrainei și de unele dintre cele mai frumoase fete din lume.

Istorie bogată și modernitate

Kievul este unul din cele mai vechi orașe din Europa, are 3 milioane de locuitori și este centrul artei, științei, industriei și culturii ucrainene. Combinația de istorie bogată și modernitate face din Kiev un oraș foarte atractiv pentru turiști. Peste 70% din clădiri au fost construite între 1907 și 1914, iar arhitectura capitalei Ucrainei îți taie răsuflarea.


Celebra Lavra Pecerska din Kiev

Principalul obiectiv turistic este mânăstirea Lavra Pecerska care aparține patrimoniului UNESCO. La început, locul a fost un sistem de peșteri pe malul Niprului în care se adăposteau călugări, iar cu timpul a devenit un complex de mânăstiri ortodoxe, iar apoi locul bisericii metropolitane Sf. Vladimir. 

Alt loc minunat din Kiev înscris de asemenea în patrimoniul UNESCO și în același timp una din cele 7 minuni ale Ucrainei este biserica Sfânta Sofia. În 1240, biserica a fost distrusă de tătari, dar în 1707 a fost reconstruită, iar astăzi servește ca muzeu.


Biserica Sfânta Sofia

Dacă sunteți pasionat de istorie, trebuie să mergeți la Poarta de Aur. Este poarta principală de intrare în cetatea Kievului care datează din secolul al XI-lea. Piața Independenței, celebrul Maidan, este principala piață a orașului, iar în afară de finala Eurovision, este întotdeauna centrul manifestațiilor de protest ale ucrainenilor. Trebuie să vizitați acest loc superb. Mai merită mers la muzeul celui de-al doilea război mondial și la muzeul Cernobâlului.


Piața Independenței

Despre Kiev, se spune că poți să-l traversezi fără să ieși din umbra arborilor. Orașul este împânzit de parcuri și o mulțime de zone verzi și merită să vă plimbați într-unul din parcurile sale minunate. Parcul Mariinsky este unul din cele mai frumoase.

Kievul va trăi prin fotbal

Bucătăria ucraineană este una din cele mai gustoase din lume! Pe lângă celebrul borș, ucrainenii sunt înnebuniți după varenneki, colțunași cu diverse umpluturi, de la brânză la cartofi, varză sau chiar fructe de pădure! Băutura preferată la finala Ligii va fi desigur berea. Și nu va conta dacă o vei bea cu fani spanioli, italieni, englezi, nemți sau români. Se va vorbi o singură limbă – limba fotbalului.


Stadionul ultramodern Olimpiyskiy

Oferta pentru excursia la finala Ligii Campionilor 2018, o găsiți AICI.