Adio, Calderon, bine ai venit, Metropolitano!

Ascensiunea din ultimul deceniu a lui Atletico Madrid este evidentă. De când echipa a fost preluată de Diego Simeone, Atletico a încheiat constant pe podiumul din Primera Division. Iar un club de succes are nevoie de bani. Una din sursele importante de venit provine din vânzarea biletelor la meciurile de acasă. Bătrânul stadion Vicente Calderon nu putea fi reconstruit din cauza poziționării sale într-un cartier rezidențial și a apropierii sale de râul Manzanares. Clubul a fost nevoit să se gândească la un alt stadion.

Prima mutare

În 1923, Atletico a început să-și joace meciurile de acasă pe stadionul Metropolitano din Madrid. Atleti a jucat acolo până în 1966, atunci când s-a mutat pe stadionul Vicente Calderon.


Deja fostul stadion al lui Atletico – Vicente Calderón

Wanda Metrpolitano are o capacitate de 67.000 de locuri și se află la periferia Madridului pe locul în care, în 1994, a fost construit un mic stadion care se numea La Peineta. Acesta era un mic stadion pentru atletism cu o capacitate de 20.000 de locuri construit inițial pentru găzduirea Mondialului de atletism. Stadionul a fost folosit pentru evenimente sportive minore, și-a pierdut rapid importanța și a fost abandonat în 2004.

Pe 11 septembrie 2003, Atletico a anunțat că își va construi o arenă ultramodernă pe locul stadionului părăsit. Acesta a fost botezat cu numele sponsorului clubului, compania Wanda, și conține, de asemenea, o referire la fostul stadion al lui Atletico, Metropolitano. Inaugurarea a fost făcută cu mare fast, în toamna lui 2017.

Botezul golului a venit de la Griezmann

Primul meci s-a jucat pe Wanda Metropolitano pe 17 septembrie 2017, iar golul victoriei, 1-0 cu Malaga, a fost înscris de marea vedetă de atunci a lui Atletico, Griezmann. Superbul stadion este mândria lui Atletico, iar fanii Colchoneros se răsfață pe noua arenă în cele mai bune condiții de confort și securitate. Tribunele sunt mult mai aproape de teren decât erau pe Calderon. Marea recompensă pentru noul stadion a venit de la UEFA care a hotărât ca finala Champions League din 2019 să se joace pe Wanda Metropolitano.

Oferta completă pentru excursiile la meciurile din Primera Division o găsiți AICI.